badrum

Hemligheten med det perfekta badrummet: hur man gör det vackert och praktiskt på samma gång!

Att inreda ett badrum är ofta ingen lätt uppgift, eftersom man oftast måste kunna utnyttja ett utrymme som inte är särskilt stort. Det är lättare i rymliga badrum, men när utrymmet är riktigt begränsat kan smarta lösningar komma i förgrunden. Lyckligtvis finns det ett antal badrumsmöbler som gör det enklare och som kan hjälpa dig att skapa ett badrum som bekvämt rymmer alla dina nödvändigheter.

Vad behöver du i ett badrum?

När vi talar om badrumsmöbler menar vi många saker. Generellt sett hör inte badkar eller dusch till dessa, inte heller toaletter eller diskbänkar, och kranar är en annan kategori – vi kallar dem för sanitetsartiklar.

Badrumsmöbler är mer som skåp och hyllor som förvarar de saker du behöver i badrummet. Att välja ett badrumsskåp är en viktig del av historien eftersom det måste rymma allt vi använder i badrummet. Annars kommer området runt diskbänken och kanten av badkaret eller duschen snabbt att bli fullt av flaskor av alla slag, vilket inte ger badrummet ett estetiskt och snyggt utseende.

Hur väljer man ett badrumsskåp?

Valet av badrumsskåp beror på två viktiga faktorer:

  • storleken på skåpet som kan rymmas i rummet
  • Hur mycket lagringskapacitet du behöver.

Dessa två faktorer bör helst inte vara svåra att kombinera, vilket innebär att du enkelt kan placera ett skåp av rätt storlek i badrummet för att rymma alla dina saker. Det säger sig självt att detta sällan är fallet och att det krävs lite mer omsorg för att välja rätt badrumsskåp. Du är välkommen att titta här: https://www.butor-mirjan24.hu/206-furdoszoba-butor.

Du måste noggrant mäta det tillgängliga utrymmet, både bredden, höjden och djupet. Vanligtvis utgår man från bredden, dvs. hur brett skåpet kan vara i badrummet. Många glömmer dock att det oftast är möjligt att sträcka sig upp till taket och att det också går att leka med djupet utan att nödvändigtvis välja de smalaste möblerna. Om det inte finns tillräckligt med utrymme i kanterna kan du välja ett högre skåp eller ett med djupare hyllor.

Fler möbler i en
Det är också viktigt att komma ihåg att möbler kan ha mer än en funktion. Till exempel har vi nog alla sett en badrumsspegel med ett skåp och en dold spegel. Det här är också ett bra sätt att utnyttja utrymmet effektivt: i stället för en enkel platt spegel på väggen kan du välja en spegel som också är ett skåp, vilket ger dig mer förvaringsutrymme.

Hörnhyllor eller vägghyllor med ett galler runt badkaret eller duschen kan vara en bra lösning. Dessa kan användas för att förvara duschgel, schampo och balsam på ett estetiskt sätt, utan att de behöver stå på rad i kanten av badkaret eller duschbrickan och förstöra helhetsbilden. Dessa hyllor är ofta sugkoppshyllor, så att de lätt kan monteras på plattorna utan att borra.

För inspiration och rätt möbler, se dig omkring!