biceps

Biceps träning hemma och på gymmet

Biceps är en av våra mest synliga muskler och förtjänar därför särskild uppmärksamhet. Vi ska försöka ge dig så många användbara tips och tekniker som möjligt så att du kan utföra övningarna korrekt och effektivt, oavsett om du tränar hemma eller på gymmet.

Källa : https://fitnessfiesta.hu/bicepsz-edzes/

Vi har skrivit den här artikeln för att visa dig all styrketräning, fria vikter och andra metoder (t.ex. trx, kettlebell, kettlebell, kettlebell, kettlebell, etc.) som du kan använda för att effektivt träna denna inte så stora men ändå imponerande muskel.

Biceps är en bicepsmuskel, den mest framträdande av armböjningsmusklerna. Det är en dubbelhuvudig muskel som har sitt ursprung vid korpusnäbben på vårt skulderblad och ovanför axelledsfästet, på dess främre halva, och som ansluter till underarmens strålben. Den har sitt ursprung i två separata huvuden (långt huvud – kort huvud). Dessa två leder är: axelleden, armbågsleden.

Den primära rollen för vår biceps är att böja våra armar. Sekundärt utför den också rotationen av armarna (supination), något som många glömmer när de utför övningar. För att stärka dem använder vi dessa rörelser.
– Lyft armarna framåt och böj armbågsleden (detta är bicepsens huvudfunktion).
– rotation av underarmen.

Bicepsträning med hantlar hemma eller på gymmet.

Den främsta funktionen för våra biceps är att böja armarna. Dess sekundära funktion är okänd för många kroppsbyggare och de som formar sina kroppar på detta sätt. Det är supinationen eller rotationen som utförs under övningen, vilket främst uppnås genom att utföra tvåhandiga övningar med skivstång. Denna typ av rörelse uppnås inte med tvåhandiga eller franska skivstångsövningar. Supination eller rotation observeras bäst i mer komplexa omvända bicepsövningar. Övningen kan utföras med en enhandig (handhållen) skivstång i sittande eller stående ställning.

Ett av de bästa sätten att träna bicepsen är att använda en skivstång. Nybörjare kan köpa 2-handiga och 1-handiga hantlar ganska billigt, så du kan börja träna hemma, men det är viktigt att utföra övningarna med rätt vikter och på rätt sätt, och på ett regelbundet sätt.

Bicepsträning hemma

Den är lite ”kravlös” när det gäller de verktyg du har för att utveckla den. Allt du behöver är ett par handhantlar (med skivor) och en pull-up bar/ställning.
Du kan alltså göra nästan alla viktiga bicepsövningar hemma i ditt rum.

Bicepsövningar med vikter
1. Med en tvåhandshantel
Stående biceps med tvåhandshantel
Arnolds ”fuskare” biceps med tvåhandsstång
Biceps på Scott-bänk
Biceps med birdcatcher
2. Med en handhållen skivstång
Biceps stående med alternerande arm
Biceps-träning hemma utan utrustning
Kreativa och effektiva övningar för träning hemma utan redskap. De har också fördelen att du inte behöver missa träning under semester eller resor. Du kan börja redan nu.

Använd dina ben, din egen vikt eller till och med en dörrkarm för övningar.

Biceps träning med TRX
5 utmärkta övningar som du kan göra med TRX.

Biceps träning med kettlebell
8 övningar med kettlebell som riktar in sig på biceps.

Läs andra intressanta artiklar om den här träningen på fitnessfiesta.hu nättidning.