yerba

Yerba mate – vilka hälsoegenskaper den har

Yerba mate är en dryck som är mycket populär i de sydamerikanska länderna, särskilt i Argentina, Uruguay och Paraguay. Den framställs av bladen och kvistarna från den paraguayanska höljan (Ilex paraguariensis), som torkas, mals och förpackas i speciella påsar eller styva förpackningar. Den har en distinkt smak och arom samt många hälsoegenskaper, vilket är anledningen till att den konsumeras alltmer över hela världen.

Vad är det här för slags te?

Yerba mate är ett traditionellt sydamerikanskt te som görs av bladen från ett vintergrönt träd som är inhemskt i Sydamerikas regnskogar. De torkade bladen bryggs som te och har en rökig smak med inslag av choklad. Det innehåller antioxidanter och är en bra källa till C-vitamin. Den har också kopplats till viktminskning och kan ha andra hälsofördelar. Du kan köpa det i vilken diskonteringsbutik som helst, men om du vill ha ett te av god kvalitet är det värt att besöka en yerba mate-butik som erbjuder te av högsta kvalitet.

Egenskaper, hälsofördelar

Yerba Mate har många hälsofördelar. Den innehåller antioxidanter som hjälper till att bekämpa fria radikaler som orsakar cellskador i kroppen. Antioxidanter kan bidra till att minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar och cancer.

Teet innehåller koffein och andra näringsämnen som har kopplats till förbättrad hälsa. Det är dock inte alla studier som har funnit sådana effekter. Det finns också vissa farhågor om eventuella biverkningar av att konsumera denna typ av te.

Teet sägs också ha antiinflammatoriska egenskaper, vilket kan vara bra för personer som lider av artrit eller andra inflammatoriska tillstånd. Det har också kopplats till att sänka blodtrycket och förbättra hjärnans funktion.

Te har använts traditionellt i Sydamerika i många århundraden som matsmältningshjälpmedel, och i vissa studier har det visat sig att det sänker kolesterolet. Det har också använts som aptitnedsättande, även om denna effekt kan bero på koffeinavvänjning snarare än något annat!

Skönhetsegenskaper

Denna typ av dryck innehåller C-vitamin, som är viktigt för att huden ska fungera ordentligt och stärka kroppens immunförsvar. Det kan också hjälpa till att bekämpa tecken på hudens åldrande, som rynkor och förlust av elasticitet. Den innehåller också vitamin B3 (niacin) som kan bidra till att minska förekomsten av akne och minska uppkomsten av rynkor.